Informacje dla “Słuchaczy i nie tylko”.

Uprzejmie informuję, iż mój udział w projekcie pt. “Partnerstwo Sieci Inicjatyw Społeczno-Ekonomicznych” zaowocował dofinansowaniem w kwocie 2.600.-zł dla naszego UTW. Z tej kwoty 1000.-zł przewidziane jest dla wykładowców, a 1600.-zł dla warsztatu żywieniowego. Wniosek o dofinansowanie inicjatyw senioralnych w ramach konkursu na najlepszą inicjatywę społeczną realizowaną w wymienionym projekcie nosi tytuł “Zdrowy styl odżywiania seniorów i nie tylko”. Polega na wprowadzeniu zdrowej żywności przy schorzeniach : nerek, wątroby, cukrzycy i podobnych schorzeniach w wieku seniorów. Wykłady i degustacje prowadzone są cyklicznie przez pięć tygodni w każdą środę – począwszy od 18.10.2017 roku do 22.11.2017 roku. Na naszej stronie internetowej będą zamieszczone jadłospisy sporządzone przez dietetyka – Panią Elżbietę Wrzodak. Zapraszam zainteresowanych, aby zainteresowali się jej poradami w kwestii zdrowego żywienia. Zamieszczone będą również zdjęcia z przygotowanego menu, które wraz z Panią dietetyk tworzą nasze koleżanki.

Zapraszam do przejrzenia naszych zdjęć. Program wykładów prowadzą również lekarze.

Dziękuję – Prezes Janina Suska.

Wykład z dnia 18.10.2017 roku.

 

 

Wykład z dnia 25.10.2017 roku.

 

 

Wykład z dnia 8.11.2017 roku.

 

 

Wykład z dnia 15.11.2017 roku.

 

 

Wykład z dnia 22.11.2017 roku.

 

Projekt dofinansowany ze Środków Programu Rządowego na rzecz Aktywizacji Społecznej Osób Starszych w UTW zakończył się w dniu 22 listopada 2017 roku. Było pięć cyklicznych spotkań z lekarzami, dietetykiem oraz degustacją. Zrealizowany projekt pod tytułem “Zdrowy styl odżywiania Seniorów i nie tylko” – cieszył się dużym powodzeniem oraz zainteresowaniem naszego społeczeństwa.

Prezes Janina Suska